Skolrestaurangen
På skolrestaurangen Foderbordet serveras vällagad och god mat med fokus på miljö och hållbarhet. Vi har vunnit pris i White Guide Junior för Årets hållbara offentliga restaurang 2021!
På vår skolrestaurang välkomnas du redan tidigt på morgonen då frukostbuffén serveras. Restaurangen håller sedan öppet för försäljning av fika under förmiddagarna och eftermiddagarna. Vi serverar en god och näringsriktig lunch där du kan välja på flera alternativ varje dag tillsammans med en färgsprakande, säsongsanpassad salladsbuffé. Efter skolans slut serveras middag och ett senare kvällsmål.
Våra duktiga kockar månar om att du ska serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Vi samarbetar också mellan skolornas restauranger för att alla köken ska få ta del av det som produceras på respektive skola. Till lunch kan du därför bli serverad både viltkött från Svenljunga, grönsaker från Sötåsen och nötkött från Uddetorp. På Sötåsen odlas potatis och diverse grönsaker och rotfrukter som alla skolrestaurangerna får ta del av.
Vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska vara hälsosamma och näringsriktiga. För oss i köken är det därför viktigt att kunna erbjuda dig som gäst så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. Vi månar om klimat och miljö, samtidigt som vi vill ge våra studerande de allra bästa förutsättningarna för hållbara matvanor och måluppfyllelse i skolan.
Följ doften av nybakt bröd eller nylagad mat så hittar du till oss!
Varma hälsningar från köksteamet
På våra skolor serverar vi mjölk med ekonomiskt bidrag från EU