Idag firar vi Kanelbullens dag!
Idag doftar av nybakade bullar i vår skolors kök då vi firar Kanelbullens dag idag! Vill du baka Naturbruks bullar kommer receptet här:
Naturbruks kanelbullar
50 stycken
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
15 – 16 dl (900 – 960 g) vetemjöl special
Fyllning:
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 msk malen kanel
Pensling: Vispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader. Häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör i klickar, strösocker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Spara till utbakningen. Arbeta degen väl – i maskin ca 10 minuter eller 15 minuter för hand. Degen ska vara precis så fast att den släpper skålen. Låt degen vila i 15 minuter.
3. Gör fyllningen – rör ihop smör, strösocker, farinsocker och kanel.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar.
5. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning.
6. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i en timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska få tillbaka sin form, då den är färdigjäst.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter.