Våra testmiljöer för livsmedel
I våra testmiljöer för livsmedel utvecklas nya lösningar med fokus på hållbara offentliga måltider. Stor vikt läggs vid att skapa hälsosamma och näringsriktiga skolmåltider med en låg klimatbelastning.
Gör dig redo för en smakexplosion i munnen med denna smidiga wrap med gråärt och lupin som lätt går att anpassa efter säsong och är den perfekta picknickmaten.
Vi ville ha en rätt som var lättlagad lättgillat och enkel att ta med sig, på picknick eller till jobbet. Då föddes idéen om att göra en wrap! Och vad passar bra att fylla den med om inte färs gjord på gråärta.Wraps passar många och funkar både som kall och varm.
I vårt recept hittar du tomat och gurka och syrligt äpple. Vitkål tillför ett gott krisp. Det fina med wrapen är att du kan fylla den med dina favoriter, säsongens grönsaker, det du har i kylen just idag.
Vi brukar koka egen tomatsås i vår skolrestaurang eftersom det är så smidigt att ta i lite olika grönsakers som kanske blivit lite trötta i kylen. För oss är det sätt att arbeta med minskat matsvinn. Men det går så klart lika bra att använda en färdig tomatsalsa.
Denna wrap blir som en smakexplosion i munnen och klimatsmart dessutom.
4 portioner
300 g förvälld gråärt
300 g förvälld lupinböna
Persillade, kryddblandning
Salt och peppar
200 g vitkål
Picklad rödlök
Äpple