Rostad gråärt

Rostade gråärtor

Rostad gråärt är gott snacks som lätt kan konkurrera ut jordnötterna vid fredagsmyset. Eller som en energikälla till mellanmålet.

Ingredienser

  • Gråärtor
  • Olja
  • Fingsalt, tacokrydda eller en annan favoritkrydda

Gör så här

  1. Blötlägg gråärtorna minst natten eller minst 8 timmar.
  2. Häll av vattnet och rosta ärtorna i ugnen på en plåt i 180 grader i 25 minuter.
  3. När de svalnat ringla på olja och smaksätt med flingsalt, tacokrydda eller annan favoritkrydda.

Proteinrik, smakar gott och är lätt att tillaga. Gråärtan är verkligen en superböna!

I smak och utseende kan de jämföras med kikärtor men den stora skillnaden
är att gråärt går att odla i Sverige. Vi testodlar ärtan och låter köken tillaga
den för att hitta nya lösningar på hållbara offentliga måltider.

Två händer som håller i fröer

Våra testmiljöer för livsmedel

I våra testmiljöer för livsmedel utvecklas nya lösningar med fokus på hållbara offentliga måltider. Stor vikt läggs vid att skapa hälsosamma och näringsriktiga skolmåltider med en låg klimatbelastning.