Våra testmiljöer för livsmedel
I våra testmiljöer för livsmedel utvecklas nya lösningar med fokus på hållbara offentliga måltider. Stor vikt läggs vid att skapa hälsosamma och näringsriktiga skolmåltider med en låg klimatbelastning.
Imponera med en annorlunda dessert! Glass med crunch av gråärta och en nougatsås, även för den nötallergiske.
Kan man inte göra en glass på gråäärtan? Frågan kom från Sötåsens rektor till kockarna. Kockarna funderade och kom fram till: Jo, varför inte? Sagt och gjort! Så växte detta recept fram efter att vi testlagat oss fram.
Tänk dig diamglass, fast crunchet kommer från den härliga karamelliserade gråärtan. Och nougatsåsen på gråäärt? Lägg av va god den är!
Du behöver förbereda glassen några dagar innan. Gråärtorna ska blötläggas över natten och glassen behöver stå i frysen fem, sex timmar. Väntan är väl värd denna goda dessert.
Tips! Det går även att byta ut grädden mot produkter som är mjölk eller laktosfria.
4-6 port
Ät och njut!