Ta del av en föreläsning med den bästsäljande författaren Nina Simon om hur vi kan göra våra kulturinstitutioner mer relevanta för fler. Nina Simon är föreläsare och författare till bland annat bästsäljaren "The Art of Relevance".
Våra webbinarier är en branschöverskridande kunskapsarena för publikutveckling, för svenska konst- och kulturorganisationer. Vi arrangerar tre till fyra digitala träffar per år. Webbinarierna är till för dig som arbetar med publikutveckling på olika sätt - institutionschefer, kommunikationschefer, marknadsförare, producenter och programläggare.
Arbetar du med publik konstverksamhet i en organisationsform av något slag? Anordnar du/ni utställningar och konsthändelser ute, inne, i skogen, i stan, i konsthall, på museum, i ideella eller offentliga organisationer? Här är ditt nätverk! Målet är att skapa en plattform för diskussioner kring teman, erfarenhetsutbyten och möjligheter att hitta varandra för samverkan.
Vad betyder det att arbeta med publikutveckling och vem utvecklar i slutändan vem? I denna antologi har tretton skribenter, både nationella och internationella, delat med sig av sina funderingar, erfarenheter, kunskaper och synpunkter på det omstridda begreppet publikutveckling.
Ta del av en föreläsning med John H. Falk, grundare av Institute for Learning Innovation och Emeritus Sea Grant Professor of Free-Choice Learning vid Oregon State University. Han är ledande expert på lärande styrt av en persons behov och intressen.
Guide i publikutveckling är ett praktiskt webbaserat planeringsverktyg. Guiden är uppbyggd som en färdplan så du kan planera din egen rutt. Du kan stanna var du vill längs vägen och ta reda på mer genom att klicka dig vidare till arbetsblad, praktiska råd, framgångsfaktorer, fallstudier, perspektiv och intervjuer. Vår förhoppning är att den här guiden ska vara ett handfast stöd.
Välkommen att boka oss, för att ta reda på hur ni kan utveckla era verksamheter utifrån publikutveckling och arrangörsutveckling! Såväl kommunala kulturförvaltningar som olika typer av konst- och kulturorganisationer berörs ju av frågor inom dessa fält. Vi erbjuder olika kostnadsfria föreläsningspaket om publikutveckling och kulturarrangörens betydelse.
Denna handbok har vi tagit fram för programläggning på bibliotek, men den går precis lika bra att använda även på andra arenor, varhelst man ska ta fram ett kulturprogram. Det är en handledning med tips, idéer och inspiration för dig som arrangerar program.
Ibland är det svårt att veta var och hur man ska börja. Här hittar du texter, konkreta verktyg, inspiration och goda exempel kring arbete med tillgänglighet och kultur.