Nätverk inom samtida konst, arkitektur, form och design

Våra konsulenter inom samtida konst, arkitektur, form och design driver och deltar i olika regionala nätverk. De representerar också vår organisation i några nationella nätverk. Arbetar du med gestaltad livsmiljö, konstpedagogik eller publika utställningar så hittar du kanske ett nätverk för just dig nedan.

Dynamo Väst - nätverk för gestaltad livsmiljö
Dynamo Väst är ett nätverk som samlar organisationer och verksamheter inom gestaltad livsmiljö inom vår region. Nätverket är initierat av Chalmers, Göteborgs stad, Göteborgs universitet, Länsstyrelsen Västra Götaland, Urban Futures och Västra Götalandsregionen. Genom att medverka i nätverket bidrar organisationer och verksamheter till att stärka området gestaltad livsmiljö inom vår region. Nätverket samordnas av Västra götalandsregionen.
Läs mer om nätverket och hur din organisation ansluta till Dynamo Väst här.

KAKA Väst – Konstpedagogiska akademin Väst
Nätverket vänder sig till konstpedagoger eller intendenter på konsthallar eller konstmuseer, fria utövare/konstnärer med praktik inom konstpedagogik, kulturskolepedagoger inom bild- och form, och personer som på annat sätt berörs av fältet i sitt arbete. Här kan du möta kollegor, dela erfarenheter, och ta del av forskning och praktik. Kulturförvaltningen i Västra Götalandsregionen driver nätverket och sammankallar en regional referensgrupp för konstpedagogik som tar fram innehåll för nätverkets träffar. För mer information om nätverket, kontakta Camilla Alexandersson, konsulent inom samtida konst, arkitektur, form och design: camilla.alexandersson@vgregion.se

KAKA Väst är en gren av den nationella plattformen Konstpedagogiska akademin, KAKA, som stärker, synliggör och omvärldsbevakar det konstpedagogiska fältet över hela landet och vidare ut i norden. Läs mer om plattformen här.

Nätverk för arrangörer av publika konstutställningar
Arbetar du med publik konstverksamhet i en organisationsform av något slag? Anordnar du/ni utställningar och konsthändelser ute, inne, i skogen, i stan, i konsthall, på museum, i ideella eller offentliga organisationer? Här är ditt nätverk! Målet är att skapa en plattform för diskussioner kring teman, erfarenhetsutbyten och möjligheter att hitta varandra för samverkan. Nätverket träffas cirka tre gånger per år. För mer information om nätverket, kontakta Camilla Alexandersson, konsulent inom samtida konst, arkitektur, form och design: camilla.alexandersson@vgregion.se

Nätverk där konsulenter från vår organisation finns representerade

Konstkonsulenterna i Sverige
Konstkonsulenterna i Sverige är ett nätverk av tjänstepersoner med regionalt uppdrag inom bild och form i landet. Föreningen arrangerar ibland publika digitala föreläsningar relevanta för dig som arbetar med konst, arkitektur, form och design. I föreningens styrelse ingår konsulenter från enheten Konst & Slöjd. Följ gärna Konstkonsulenterna i Sverige på Facebook för att hålla dig uppdaterad.

S-P-O-K Västra Götaland
2020 startade S-P-O-K Västra Götaland, där S-P-O-K står för Samtida Produktion Och Konsumtion. Vi är en del av det nationella nätverket som i dagsläget består av åtta andra regioner samt i den digitala plattformen. Vi utgår från det vi har i vår region. Lokala tillverkare, lokala experter, designers, arkitekter, material från Västra Götaland, människor och samarbeten från regionen. Förhoppningen är att stärka regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara- och lokala tillverkningsmöjligheter. SPOK Västra Götaland drivs av Svensk Form Väst i samarbete med Förvaltningen för Kulturutveckling och är finansierat av Västra Götalandsregionen. I styrgruppen ingår representant från konsulenterna på enheten Konst & Slöjd. Läs mer om S-P-O-K Västra Götaland här. 

FORM & folk
FORM & folk har ett uppdrag från Västra Götalandsregionen att vara ett nätverk som medverkar till att skapa samverkan och samarbeten mellan aktörer i hela Västra Götaland samt lyfta fram allt inom form, design och hantverk som finns i regionen. FORM & folk syftar till att bli ett starkt nätverk inom området form, design och hantverk – och vill vara en drivkraft och motor i omställningen till en mer hållbar och cirkulär framtid. I styrgruppen ingår representanter från Textilmuseet samt Enheten Konst & Slöjd. Läs mer om FORM & folk här.