Besöksmål inom natur- och kulturarv

Syftet med Kulturkatalogen Väst är att förmedla ett samlat, kvalitativt utbud av konst och kultur-, natur- och kulturarvsarrangemang för barn och unga. Här ansöker du om som vill förmedla

Innan du börjar fylla i ansökan, se till att du har alla uppgifter och allt material tillgängligt så att ansökan blir komplett.

Gå till ansökan på Kulturkatalogens Väst

  1. Här finns alla konstformer samlade.
  2. Välj huvudsaklig konstform.
  3. När du är inne i ansökan – välj typ av arrangemang.
  4. Fyll i kontaktuppgifter. Du kan välja om du är ny aktör/utövare eller om du redan finns i katalogen. Inga inloggningsuppgifter behövs, bara mejladress och postnummer.
  5. Därefter kan du skriva om arrangemanget som ansökan gäller. Vi behöver en rubrik, en text om själva arrangemanget och foto (kan kompletteras med senare). Därefter kommer en rad frågor om arrangemanget som behöver besvaras.

Handläggningen av inskickade ansökningar skiljer sig något åt beroende på arrangemangstyp. Om föreställningen/projektet/besöksmålet godkänns kommer den/det att publiceras i Kulturkatalogen Väst i anslutning till att besked ges. Du kommer att få beslutet via mejl från den konsulent som handlägger din ansökan. Kolla gärna i mejlskräpkorgen. 

 

Urvalskriterier

Allt som presenteras i utbudskatalogen granskas och godkänns av konsulenter inom respektive konstform. I sin bedömning av de ansökningar som kommer in till Kulturkatalogen Väst utgår konsulenter inom respektive konstart från ett antal kriterier. 

Vid bedömning av besöksmål inom natur- och kulturarv beaktar vi följande aspekter:

  • erbjudanden ska vara anpassade för barn- och unga i tilltal, angelägenhet, relevans och bokningsbara för alla kommuner i Västra Götaland.
  • gruppen/besökarna ska bli mottagna och handledda under besöket av någon med relevant kompetens både när det gäller besöksmålets innehåll och att handleda aktuell åldersgrupp.
  • det primära syftet med arrangemanget ska vara pedagogiken och besökarnas upplevelse.
  • gruppens/besökarnas praktiska behov ska beaktas. Detta kan se lite olika ut men kan till exempel gälla kommunikationer, bussparkering, säkerhet, plats att samlas på, hänga kläder och väskor, att äta matsäck, tillgång till toaletter med mera.
  • perspektiv som jämställdhet, mångfald och tillgänglighet ska beaktas.

Vid likvärdigt utbud prioriteras det som producerats i Västra Götalandsregionen.

Katarina Larson

Konsulent

Telefonnummer