Barn och ungdom
Alla barn och unga upp till 20 år som besöker oss är patienter i ett Hörselteam. I team särskilt inriktade på barn samverkar flera professioner. Insatserna kan vara behandling med hörapparater och andra tekniska hörhjälpmedel, lyssnings- och kommunikationshandledning samt samtalsstöd kopplade till barnets hörselnedsättning.
Vuxna
Audionommottagning
De flesta vuxna som besöker oss är patient på någon av våra Audionommottagningar. Här kan du prova ut en hörapparat eller andra hörseltekniska hjälpmedel som anpassas efter dina behov. Du kan också få uppföljning, kunskap om din hörselsituation och stöd kring kommunikation.
Hörhjälpmedelsmottagning
På vissa orter finns en Hörhjälpmedelsmottagning med drop-in. Där får du hjälp med justering, reparation och underhåll av dina hörapparater och andra hörhjälpmedel. Om du förlorat ditt hjälpmedel eller om du upplever att hörseln har blivit sämre - ta kontakt med närmsta Audionommottagning istället. Om det inte finns en Hörhjälpmedelsmottagning där du bor, kan du lämna in ditt hjälpmedel på Audionommottagningen.
Hörselteam
Här kan du få stöd om du upplever att din hörselnedsättning begränsar dig i din vardag, i skola, på arbete eller på fritiden. Här samverkar flera professioner utifrån ditt behov.
Dövteam
Här erbjuds dövspecifik habilitering som innefattar pedagogiskt och psykosocialt stöd på teckenspråk till teckenspråkiga personer över 18 år. Här samverkar flera professioner utifrån ditt behov.
Dövblindteam
Här kan du som har en kombinerad syn- och hörselnedsättning få råd, stöd, information och kunskap. Vid behov provar vi också ut hjälpmedel som är särskilt anpassade efter din syn- och hörselnedsättning. Här samverkar flera professioner utifrån ditt behov.
Alternativ telefoni
Vi erbjuder och provar ut telefonhjälpmedel för dig som har nedsatt hörsel, dövhet eller dövblindhet, eller har en funktionsnedsättning som rör tal, röst eller språk.